3-300x145 Mobile Dev: 5 речей, які повинен знати мобільний розробник

 

Android чи iOS? Питання, яке хвилює практично кожного розробника. Незважаючи на те, що девайси під Android займають більшу частку на ринку, питання про те, що буде фігурувати в майбутньому, цікавить кожного професійного розробника.

 

Які тренди будуть головними в цьому році  та чого очікувати в майбутньому, спробувала розібратися ITEA.

 

 

Концентрація уваги користувачів

Увага користувачів стає розсіяною, концентрація зменшується. Через це виникає нове завдання перед розробниками: витрачати більше часу на створення додатків, в яких лазерне фокусування може впоратися з таким завданням і допоможе користувачам бути більш уважними.

До того ж багато розвинених компаній намагаються надати доступ до ключового контенту на інших каналах, таких як розширення під iOS або гаджетах, які працюють під Android. Основна мета – надання ключової інформації без запуску основного додатка.

 

 

Розуміння життєвого циклу платформи

Розробники повинні розуміти, з чим вони мають справу. Тому не потрібно жаліти часу на те, щоб розібратися з життєвим циклом платформи, з якою вони працюють. Головне –  не швидкість, а якість. Розробники мають знати, яким чином тиснути на пікселі екрану, щоб вони з’явилися, а потім зникли.

 

 

iOS & Android

Питання, яке залишатиметься актуальним ще довго. На чому розробляти додатки? За статистикою, досвід розробників під iOS не викликає ніяких труднощів і подобається більшості. Для Apple надзвичайно важливе створення API-інтерфейсів, які мають безпосередній вплив на їхнє власне обладнання.

А от розробка Android зараз страждає так званою «перезавантаженням фрагментації пристроїв» через створення виробниками тисячі пристроїв, які потребують належного програмного забезпечення.

Підтримка всіх комбінацій девайсу може мати негативні наслідки для розробки під Android. Адже тоді увага буде зосереджена не на вивченні платформи, а на підтримці  OC.

 

 

Google теж вийде в перші ряди

За оцінкою експертів, Google створить швидкий спосіб поширення оновлень операційної системи. OC користувачів оновлюватиметься і це буде відображатися на iOS. Нові АРІ-інтерфейси дозволять покращити розробку додатків і будуть відрізнятися наявністю нових функцій від попередніх.