Must-see-ITEA-300x145 Must see для айтішника: Найефектніші стрічки кіноіндрустрії

 

Індустрія кіно прогресує надзвичайно швидкими темпами. З розвитком технологій Imax і кодування CSS3 фільми стали якіснішими. І кінорозробники, вочевидь, не збираються зупинятися на досягнутому. Зображення у сучасних кінострічках виглядає природніше та чіткіше. Ми вже не спостерігаємо за статичними «неживими» кадрами, а насолоджуємось динамічними картинами, світ яких захоплює та вражає.

IT Education Academy склала список must see фільмів, які має переглянути кожен ІТ-фахівець. Ми зібрали стрічки, що демонструють захоплюючі візуальні ефекти, грандіозні технологічні досягнення та історії успіху відомих людей. Надихайтесь, друзі!

 

 

  1. Соціальна мережа, 2010

Кінострічка для тих, хто цікавиться створенням соціальних мереж та їхніми історіями успіху.

Фільм розповідає про заснування найпопулярнішої соціальної мережі Facebook та його засновника Марка Цукерберга. Навчаючись в Гарвардському університеті, Марк та його однокурсники створюють сайт. Проект приносить хлопцями настільки великий успіх, що всього за декілька років їм вдається стати наймолодшими мільйонерами світу. Якщо ви досі не бачили цього фільму і не знаєте історії створення Facebook – обов’язково подивіться «Соціальну мережу».

 

  1. Початковий код, 2011

Якісний  звук та спецефекти, неймовірна гра акторів і цікавий сюжет – далеко не все, чим може потішити ця стрічка. Головний герой Котлер Стівенс перебуває в тілі незнайомого чоловіка, який загинув внаслідок катастрофи. Згодом з’ясовується, він став частиною експерименту «Початковий код». Це програма, яка може переносити людину в тіло іншої людини в останні хвилини життя. Тому основне завдання героя – знайти винуватця автокатастрофи за 8 хвилин. Вдасться це йому чи ні, як думаєте?

 

  1. Початок, 2010

Дві з половиною години ви не зможете відірватися від цієї захоплюючої кінострічки. Фантастика, яка переростає у пригоди, драму, несе в собі певну філософію, занурює у світ кінематографії з першої хвилини.

Головний герой фільмуДомінік Кобб, володіє здатністю проникати у сни та підсвідомість людей і викрадати в них ідеї. Через складні життєві обставини він не може побачити рідних дітей та повернутися в рідну країну. Йому пропонують нав’язати нову ідеологію у свідомість спадкоємця великої компанії в обмін на повернення додому. Що було далі, дивіться та насолоджуйтесь переглядом харизматичного кіно.

 

  1. Пірати Силіконової Долини1999

Історія двох гігантських компаній Apple та Microsoft, а також їхніх засновників Біла Гейтса та Стіва Джобса. Обидва програмісти мріяли про створення великих популярних проектів, які б стали відомими на весь світ. І ось через декілька років їхні мрії здійснюються завдяки праці та нестримному бажанню. Фільм відображає не тільки конкуренцію між двома гігантами світової індустрії, а й взаємостосунки між людьми.

 

  1. Джобс: Імперія спокуси, 2013

«Три яблука, які змінили світ: яблуко Єви, яблуко Ньютона і яблуко Джобса».

У фільмі спостерігаємо за історією успіху засновника компанії Apple Стіва Джобса. Він почав буквально з нуля та зміг досягти більше ніж ті, хто мають великі інвестиції. Він змінив світ, подарувавши йому високотехнологічні комп’ютери компактних розмірів з крутими на той час можливостями. Він – яскравий приклад людини, яка знає, чого хоче від життя та впевнено йде до свої мети. Завдяки нестримному бажанню створювати неймовірні речі, які змінюють життя людей, та команді, яка підтримує його геніальні ідеї, він досягає неймовірного успіху.

 

  1. Великий Гетсбі, 2013

Цінителям якісної графіки радимо подивитися саме цей фільм. Кінострічка розповідає про молодого чоловіка Ніка, який приїжджає в Нью-Йорк та знайомиться з заможним Гетсбі. Ніка захоплює світ розкоші та вечірок. Однак згодом герой починає дивитися на все зовсім іншим поглядом.

У фільмі бачимо роботу Кріса Годфрі, відомого веб-дизайнера,  який працював над візуальними ефектами. Йому та його команді вдалося повністю відтворити життя тогочасного Лонг-Айленду 20-х років 20 ст. Картинки створені настільки вдало, що в деяких моментах важко відрізнити їх від реальних кіносцен. А досягнення такого результату вважається досконалим у кінематографії. Аж не віриться, що можна так майстерно знімати на «зеленці».