Tools-for-web-designers-300x145 Незамінні інструменти веб-дизайнера

Щоб стати крутим спеціалістом в області веб-дизайну потрібно володіти не лише Photoshop, Illustrator та розуміти HTML і CSS. У арсеналі креативного та якісного дизайну треба мати особливий інструментарій, який допоможе швидко та ефективно проектувати інтерфейси, створювати круті картинки.

 

IT Education Academy підготувала список незамінних знарядь, які допоможуть кожному веб-дизайнеру.

 

 

 

 

Adobe Creative Cloud

Creative Cloud дозволяє користуватися програмами Photoshop і Illustrator одночасно. В пакет входять інструкції за допомогою яких, ви зможете швидко оволодіти функціональністю додатків. Програма дозволяє редагувати фото і відео, створювати графічний дизайн. Також розроблена версія мобільного додатку – коли у вас з’являється геніальна ідея, ви зможете опрацювати її будь-де.

 

 

 Sublime Text 

Простий у використанні текстовий редактор з легким та мінімалістичним інтерфейсом, що відзначається високою швидкістю роботи. Вивчення основ поєднання клавіш програми багато часу не займуть. Неважливо яка у вас операційна система, він буде працювати всюди. Ще одна перевага – підтримка великої кількості мов та вибір серед 20 кольорових схем.

 

 

Dimensions

Ідеальний варіант для початківця. Інструмент, який допомагає виміряти відстань між елементами і взагалі між усім, що видно в браузері. Немає значення, чи це картинка, чи накладені HTML-елементи, виміряти можна абсолютно все.

 

 

0to255

Простий у використанні інструмент. Головна функція цього сервісу – підібрати забарвлення вже заданого кольору. Зазвичай розробники витрачають багато часу на підбір відтінку. Тепер всього лише потрібно задати тільки колір. Інструмент популярний не тільки серед початківців, а й серед досвідчених користувачів.

 

 

Preloaders

Безкоштовний генератор анімованих GIF та APNG, які відображають процес завантаження. Іншими словами, він попереджає користувача про процес скачування основного проекту, показуючи йому анімацію. Вибравши потрібну категорію, ви можете відредагувати тип зображення, колір фону та швидкість анімаційних ефектів.

 

 

UXPin

Багатофункціональний інструмент, який дозволяє будувати макети для створення прототипів UX-дизайну. Завдяки великій кількості готових елементів та шаблонів, можна швидко зімпровізувати власний макет. Чудово підходить для командної роботи. Ви можете представляти свої проекти іншим членам команди та замовникам онлайн і, врахувавши їхні зауваження, паралельно вносити правки.

 

 

Moqups

Онлайн-редактор для створення прототипів і сайтів. З його допомогою можна малювати різні схеми та презентації. Зручний у використанні, не потребує вивчення довгих інструкцій. За короткий період часу ви можете зробити начерки свого цифрового продукту та створити його. Можна користуватися без реєстрації, але зареєструвавшись, отримаєте масу можливостей.

 

 

Axure RP

Додаток для створення швидких прототипів програмного забезпечення. Створення прототипів різного діапазону – сайтів, схем, технологічних процесів, інтерфейсів програм. Axure RP застосовується тими, хто працює над розробкою прототипів сайтів для замовників і хоче створити їх максимально швидко та ефективно. Переваги – можливість зміни форм на одній сторінці та глибока ступінь інтерактивності.

 

 

Sketch

Програма для щоденного використання, гнучка у роботі, що має ряд переваг:

  • швидкість роботи;
  • функції контролю версій та автозбереження;
  • точна візуалізація шрифтів.