Kraudfanding-dlya-startapov-300x145 Show up your startup: Конкурси для стартапів

 

 

Ідея – перший крок до створення власної справи, чи не так? У вас є ідеї та команда, ви прагнете змінити світ, але немає коштів? Тепер, це не проблема. Адже існує безліч конкурсів для стартапів, завдяки яким можна розпочати власну справу.

 

ITEA склала список конкурсів, де можна спіймати інвестора на гачок та отримати бажану суму на реалізацію свого омріяного проекту.

 

 

 

Mobile VR/AR Gaming Startup Contest

Конкурс на кращий стартап у сфері віртуальної, доповненої реальності або геймінгу, який проводить ізраїльська компанія AppReal. Завдання – представити найцікавіший VR-проект. Переможцю конкурсу оплачується поїздка в Тель-Авів, на один з наймасштабніших в світі форумів розробників відеоігор, який збирає найперспективніші ідеї. Також організатори покривають витрати на проживання та переліт.

 

 

Час відростити ріг

Масштабна подія, організаторами якої є Startup.Network і UKRSIBBANK. Головний приз – $10 тис. Для участі потрібно зареєструвати свій стартап. Реєстрація безкоштовна, тож учасником може стати кожен. Подія пройде в 10 містах України, після чого переможці позмагаються за головний приз. В Києві перша битва відбудеться 25 травня цього року.

 

 

Sikorsky Challenge

Кожного місяця школа стартапу проводить пітч-сесії, де учасники мають можливість презентувати свій проект. Якщо ваш проект зацікавив інвесторів, і вони готові профінансувати його подальшу розробку, то ця робота буде продовжена в бізнес-інкубаторі Sikorsky Challengе, якому ви передаєте певний відсоток від своєї участі в капіталі.

 

 

Radar Tech

Акселераційна конкурсна програма, орієнтована на пошук інноваційних технологій і розробок у сфері комунікації та зв’язку. Переможців чекає комерційний запуск стартапу при підтримці Київстар. Також переможцям пропонується 3-місячна програма розвитку, яка дає можливість стати партнером великої корпорації та отримати 26 млн. потенційних користувачів.

 

 

 Spherik

Румунський стартап-акселератор, який приймає заявки з України. Подавати заявки можна через сайт. Найбільше інвестори зацікавлені у стартапах за такими напрямками як: VR і AR, штучний інтелект, робототехніка, кібербезпека, транспорт, 3D-друк.

Акселератор не бере частки за участь, проте отримує 3,14% від суми інвестицій, отриманих протягом року після участі стартапу в програмі.

 

 

Hello Tomorrow Challenge

Глобальний конкурс стартапів за 10 тематиками: нові матеріали, аеронавтика, якість життя, екологія, продукти харчування і сільське господарство, мобільність, штучний інтелект, промисловість, мобільність та ін. Журі вибирає 500 кращих стартапів, із них топ-100. Після цього визначає переможця в кожній категорії.

 

 

Collision Pitch

Батл стартапів, що збирає неймовірну кількість унікальних ідей. Топ-66 стартапів отримують можливість презентувати свої проекти перед інвесторами, впливовими медіа та партнерами. Змагання зазвичай триває три дні, після чого відбувається урочиста церемонія нагородження.

 

 

G-startup

Міжнародний конкурс стартапів, націлений на пошук інноваційних проектів, які зможуть змінити світ. Щорічно програма інвестує понад  $1 млн. у перспективні проекти. Стартапи можуть бути різних тематик: Mobile, IoT, FinTech, Smart Cars, освіта, підприємництво, здоров’я та інші. З 2010 року, G-startup зібрав $11.6 млрд.

 

 

Pioneers Festival

Подія, яка збирає неймовірну кількість топових інвесторів, які готові вкласти свої кошти у проекти майбутнього. Щоб потрапити на івент, достатньо заповнити заявку на сайті про себе та свій стартап та оплатити квиток. Це не тільки можливість поспілкуватися з потенційними інвесторами, а й послухати виступи крутих спікерів-підприємців, потрапити на майстер-класи провідних експертів світу, познайомитися з однодумцями. Тільки у минулому році у конкурсі взяло участь більше 4 тисячі учасників.

 

 

Next Step Challenge

Щорічний датський конкурс стартапів за підтримки датської енергокомпанії SE Energi. Конкурс відбувається за 2 напрямками: інноваційна енергетика і офшорна промисловість. В першому випадку мова йде про інтернет речей, технологіях, які покращають виробничу ефективність та інноваційні способи зберігання енергії. На розвиток ідеї дається бюджет в розмірі 33 тис. євро., а також 180 годин тренінгів та зустрічей з бізнес-експертами.

 

 

Seedstars Summit  

Міжнародний конкурс стартапів, орієнтований, в першу чергу, на ринки, які розвиваються. Командам дається 5 хвилин, щоб представити світ проект та 5 хвилин, щоб відповісти на запитання журі. Щорічне нагородження переможців відбувається у Швейцарії.

У 2016 році український сервіс Tripmydream зайняв перше місце серед туристичних стартапів і отримав інвестиції в розмірі  $500 тис.

 

 

TechCrunch Disrupt

Американський батл стартапів, який дає можливість позмагатися за приз у розмірі $50 тис. Участь безкоштовна та доступна для всіх бажаючих. Подати заявку на участь можна за три місяці до початку батлу. У випадку, якщо вас запросять на конференцію, у вас буде 6 хвилин для представлення проекту і 6 хвилин для відповідей на запитання.

 

 

Web Summit

Наймасштабніша у світі конференція, присвячена високим технологіям. Більше 50 тис. учасників із понад 166 країн відвідують цей івент кожного року. Стартапи будь-якої стадії розвитку можуть знайти інвесторів. Існує 2 групи – Alpha і Beta – куди може потрапити ваш стартап. Перша – для початківців, у кого ще немає комерційного продукту, а друга – для тих, чий продукт вже на стадії росту. Проте участь у цій події платна.

 

LeWeb

Європейська конференція, яка щорічно проходить у Парижі. Подія, яка збирає більше 4 тисяч інвесторів, підприємців, лідерів, блогерів і журналістів під одним дахом. Головна задача – допомогти стартапам знайти своїх інвесторів. Це не просто конференція, це комунікаційна платформа для розвитку вашої справи.

 

 

7VPDSevenVentures Pitch Day

Унікальний конкурс, який організовує Seven Ventures, венчурна компанія європейського медіа-гіганта ProSiebenSat. Особливістю цього конкурсу, яка відрізняє його від інших, є головний приз, який обіцяють переможцю. Компанія готова вкласти у перспективний стартап мільйон євро.