startup-2017-300x145 Стартапи 2017. Історії успіху

 

Які проекти вже підкорили Україну та світ у 2017 році? Які інвестиції їм вже вдалося привабити, аби реалізувати свій стартап? Розбираємось разом.

 

Grammarly

Інтелектуальний онлайн-сервіс для перевірки граматики. Український проект, якому вдалося залучити 110 мільйонів доларів іноземних інвестицій. Провідним інвестором став  фонд General Catalyst. Стартап був заснований ще в 2009 році Олексієм Шевченко, Максимом Литвином та Дмитром Лідером, проте тільки цього року їм вдалося отримати значну суму інвестицій.

Додаток покращує якість письмового спілкування, враховуючи індивідуальний стиль користувача, та пропонує виправлення. Таким чином текст стає граматично, стилістично і структурно правильним.

Сервіс – безплатний і досить популярний. Щодня його використовують близько 6,9 млн. людей.

 

 

Sisense

Проект, який зможе здійснити революцію на ринку бізнес-аналітики. Стартап дозволяє бізнес-менеджерам, які не розуміються у технологіях, аналізувати велику кількість даних з різних джерел. Здійснюється така операція за допомогою інструментів BI, які служать для перетворення даних в інформацію, тобто у нові знання, які можуть бути використані для збільшення ефективності та конкурентоздатності підприємства.

Проект був заснований у 2009 році і ні сьогодні проект вже забрав близько 94 млн. доларів.

Венчурним інвестором став Ітцик Парнафес з Battery Ventures.

 

 

Viptela

Стартап, який спеціалізується на технологіях програмно-визначених глобальних мереж, таких як Softwaredefined WAN  та SDWAN. Це хмарний сервіс, який допомагає компаніям керувати своїми комп’ютерними мережами. Прогнозується, що компанії зможуть зекономити до 50% своїх ІТ-бюджетів для вирішення телекомунікаційних проблем.

Проект збирається купити Cisco, американська транснаціональна компанія з виробництва мережевого обладнання. Вона готова віддати за стартап 610 млн. доларів.

 

 

Freightos

Перший в світі B2B-маркетплейс вантажних перевезень, що включає інформацію щодо ціноутворення та міжнародних маршрутів. Проект створений гонконгськими розробниками, а провідним інвестором став венчурний фонд, який належить General Electric.

Загальна сума залучених інвестицій складає 50 тис. доларів.

 

 

Periscope Data

Стартап по обробці даних, який дозволяє швидко та детально візуалізувати свої дані. Periscope Data бере вихідні дані з різних джерел, серед яких найбільшою популярністю користуються MySQL, PostgreSQL, Amazon Redshift, Salesforce і Microsoft SQL Server, і декілька інших менш відомих джерел, які дозволяють фахівцям створювати детальнішу графіку. Варто відзначити високу швидкість роботи цього інструменту.

Розробниками стартапу стали колишній працівник Google Гаррі Глейсер та колишній програміст Microsoft Том О’Ніл. Проекту вдалося залучити 25 млн. доларів.

 

 

Prevedere

Стартап, який служить для отримання даних за межами компанії для створення прогнозів. Надає миттєвий доступ до всіх видів зовнішніх даних по світовій економіці, виробничій діяльності, споживчій поведінці, а також погодних умов. Завдяки аналізу зовнішніх і внутрішніх чинників, він робить ефективні бізнес-прогнози.

Фінансування, яке очікує отримати компанія – 9,55 млн. доларів.

 

 

Supertoday

Справжня новинка для власників IPhone. Цікавий додаток, який дозволяє проаналізувати на що власники потратили свій час протягом дня. Найцікавіше те, що на основі цього додаток формує нові звички. Додаток безкоштовний, тому доступний для всіх.

Ціна фінансування поки не відома.

 

 

Spoke

Стартап, головне завдання якого – допомога штучного інтелекту службам підтримки. Тобто це розумний сервіс, який автоматизує запити на технічну підтримку.

Венчурний інвестор –  Вас Натарайан із Accel. Він вважає, оскільки у великих компаніях працівники кожного місяця відправляють тисячі запитів на адресу внутрішньої довідкової служби, то такий сервіс їм дуже знадобиться.

 

 

Rubrik

Сервіс, який служить для захисту корпоративних даних. Допомагає компаніям зберігати, архівувати та захищати свої дані, незалежно від того де вони зберігаються. Тобто основна його перевага – управління контентом як в хмарі, так і локально. При необхідності можна видаляти файли миттєво.

Один із засновників і генеральний директор – Біпул Сінгха, який раніше був партнером міжнародного венчурного фонду Lightspeed.

Фінансування, на яке очікує стартап – 112 тис. доларів.

 

 

Exabeam

Рішення в сфері безпеки. Технологія, заснована на оцінці ризиків поведінки користувача. Мета –  дізнатися, хто намагається зламати мережу. Зручний та простий у використанні інтерфейс.

Інвестори готові вкласти в проект 35 млн. доларів та вважають, що Exabeam суттєво скоротить кількість інцидентів злому мереж.