2-1-300x145 Життя без турбот: Топ гаджети 2016-2017

 

За результатами дослідженнь компанії TechNavio, обсяг глобального ринку IoT до 2021 досягне позначки 1,37 млрд. доларів. Серед основних причин позитивної динаміки – зручність, можливість віддаленого доступу і невелика затратність.

ITEA вирішила розібратися, які плоди ринку Іnternet оf Тhings приніс 2016 рік та чого очікувати у 2017.

 

 

Холодильник Samsung Family Hub.

Вперше представлений на виставці CES 2016. Оснащений 21,5 дюймовим екраном і трьома камерами. Камери встановлені всередині для того, щоб робити знімки кожного разу, коли він закривається. Отримані дані передаються на смартфон і повідомляють, яких продуктів недостатньо. Ця інформація відображається і на екрані самого холодильника. Єдиний недолік – ціна – від  $5800 до $6000, в залежності від глибини холодильної камери.

 

 

Для автолюбителів стала новинкою FZERO1.

Компанія Faraday Future представила на виставці одномісну машину майбутнього. Авто володіє здатністю передбачати наміри водія і підлаштовуватися під його бажання. Таким чином, у такого автомобіля є всі шанси вивести автомобілі в нову епоху безпечних і екологічно чистих транспортних засобів.

 

 

У вас є друг-дизайнер і ви не знаєте, що йому подарувати?

Оригінальним подарунком стане ручка Cronzy, яка може писати 16 млн. кольорів. Кількість вражає! Щоб отримати бажаний відтінок, достатньо піднести девайс до предмету. Він його просканує і можна писати/малювати  бажаним кольором! Придбати такий чудо-дівайс можна вже з травня всього за 139$.

 

 

Набридли звичайні смартфони і хочеться чогось нового та незвичного?

Sumsung Galaxy X – гнучкий смартфон. Останнім часом розмір екранів телефонів все збільшується. За думкою користувачів, такі гаджети незручно тримати в кишені. Тому розробники намагаються задовільними бажання споживачів. Тепер телефон можна складати як гаманець: вдвоє! Новинка представляє собою 5-дюймовий смартфон, а якщо його відкрити, він стане 7-дюймовим планшетом. Придбати смартфон можна буде в кінці цього року за ціною $650.

 

 

Новинкою в медицині став смарт-термометр Withings Thermo.

За допомогою Bluetooth  та Wi-Fi підключається до телефону. Вимірює температуру при контакті з артеріями лобу. Завдяки інфрачервоним датчикам він здатний точно виміряти температуру тіла на відстані. Зараз він доступний на ринку. Ціна такого градусника – 3 тис. грн.

 

 

Любителів кіно новинки теж не обійшли стороною. Перший в світі мобільний смарт-кінотеатр Royole-X, який можна взяти з собою  куди завгодно. Екран створений з щільністю пікселів – в 3300 PPI, а це майже в 10 раз перевищує показник флагманських смартфонів ряду компаній лідерів. Пристрій має вбудовану пам’ять 16 Гб, підтримує безпровідну передачу даних, Wi-Fi. В США цей кінотеатр вже у продажі за ціною $700. Найближчим часом очікується в Європі.
На виставці CES також був представлений сегвей Ninebot E+. Цього разу він не тільки виконує функцію засобу пересування. Також він може самостійно рухатися по дому і служити охоронною системою, попереджуючи про проникнення в дім посторонніх. Ціна коливається в районі $800.

 

 

Здається, скоро всі речі в нашому домі стануть «розумними». І пральні машини не виключення. Marathon Laundry – пральна машина, яка оснащена вбудованим комп’ютером, підключається до інтернету та управляється за допомогою оновленого програмного забезпечення. Машина підтримує зв’язок зі смартфоном і отримує інформацію що, коли і при якій температурі потрібно попрати. Коштує таке задоволення недешево – $1200. Цікаво, що автор винаходу – Глен Рейд, який 6 років до цього працював на Стіва Джобса.

 

 

А для прихильників здорового способу життя компанія Adidas випустила годинник SmartRun, який допомагає контролювати біг. Він підтримує GPS, стежить за серцебиттям та підраховує пройдену дистанцію. Крім того, у ньому є вбудований mp3-плеєр, ємкістю 3 Гб. Ціна девайсу – $300.